Devoxx4kids in Zwolle op 10 november 2018 2


Programmeren is cool!

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb jij altijd al je eigen robot willen bouwen, een game willen ontwikkelen of de baas van een Minecraft-wereld willen zijn?

Kom dan naar Zwolle op zaterdag 10 november 2018. Hier leren de beste (en de leukste) computerprogrammeurs van Luminis jou precies hoe je dat moet doen. Hoe dan? Door jou te leren programmeren met behulp van echte computers! Je hoeft niet uit een boek te leren maar mag gelijk zelf aan de slag met onze workshops!

Waarom leren programmeren?

Omdat het natuurlijk heel tof is om zelf je robot (om) te bouwen en je eigen game te ontwikkelen! Je leert er ook nog eens heel veel van. Je leert creatief denken, je lost problemen op en je werkt samen met andere kinderen om het mooiste resultaat te krijgen. Het mooiste is dat je het allemaal kunt opslaan en er thuis verder mee kunt.

De workshops

Er zijn vier verschillende ruimtes, waar je met allemaal toffe dingen aan de slag gaat. Zo leer je zelf een robot bouwen en besturen met Lego Mindstorms, je maakt je eigen game door te programmeren met Python en je gaat aan de slag met Minecraft door een speluitbreiding te maken. Hoe cool is dat? Je volgt 3 van de 4 verschillende workshops, die elk 1,5 uur duren.

Ben je al eens eerder bij één van onze Devoxx4Kids events geweest? Kom gerust weer, want onze workshops zijn allemaal vernieuwd! Bovendien zijn ze te volgen voor alle niveaus. Voor de beginner is er extra uitleg en voor de gevorderde zijn er uitdagende bonusopdrachten.

Het programma

Vanaf 9.00 uur gaan onze deuren open en geven we een korte inleiding over wat we die dag allemaal gaan doen. Om 10.00 uur zwaaien we de ouders uit en gaan we aan de slag met de tofste gadgets. Tussendoor zorgen wij natuurlijk voor lekkere broodjes en drinken en om 16.30 uur sluiten we de dag af met een demo voor jullie ouders, zodat zij kunnen zien wat jullie allemaal geleerd en gemaakt hebben.

Deze editie van Luminis Devoxx4Kids in Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool VIAA.

Inschrijven kan via de volgende link: https://www.luminis.eu/nl/events-nl/devoxx4kids-zwolle/


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Devoxx4kids in Zwolle op 10 november 2018

 • Jelle Visscher

  Goedenavond,

  Jelle Visscher heeft zich aangemeld, bevestiging gekregen, maar nog geen verdere info gekregen.
  Kun u deze mailen naar: …

  Al vast bedankt,
  Klaroen Visscher

  • svermeer Post author

   Ik hoop dat het goed is gekomen met de inschrijving van Jelle. Ik ben de beheerder van de site, maar niet de organisatie van het event. Het spijt mij voor de late reactie.
   Vriendelijke groet.