Devoxx4Kids Nijmegen 2014 3


D4K nijmegen banner 960x230 v2

Op zaterdag 18 oktober komt Devoxx4Kids, het grootste programmeerevent voor kinderen, naar Oost-Nederland (Nijmegen)! Devoxx4Kids heeft als doel tieners, in de leeftijd 10-14, meer creatief te laten zijn met computers en hen kennis te laten maken met programmeren – op een manier die zowel leerzaam als fun is! Aan het einde van de dag hebben de deelnemende kinderen hun eigen game ontwikkeld of robot (om)gebouwd. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Devoxx4Kids wereldwijde teams die deze events organiseren. Ook First8 sluit zich aan bij dit team.

Inspireren met programmeren (en robots!)

First8 deelt het streven van Devoxx4Kids kinderen te laten zien dat het mogelijk is om iets creatiefs te doen met computers – meer dan alleen YouTube kijken of posts op Facebook plaatsen. Bovendien laat deze dag zien dat het mogelijk is om Java aan kinderen te leren, en dat op een leuke, interactieve manier. Programmeren kun je leren! Aan het eind van de dag zijn de kinderen bezig geweest met het programmeren van eenvoudige software concepten, robotica, elektronica en ‘object oriented’ programmeren door middel van Java programmeertaal.

De workshops

Ongeveer 40 kinderen worden uitgenodigd voor een drietal workshops in het First8-gebouw in Nijmegen. De eerste workshop gaat over programmeren in de visuele taal Scratch, waarmee kinderen eenvoudig tweedimensionale spelletjes kunnen maken. Tijdens de tweede workshop leren de kinderen hoe ze een Lego Mindstorm robot kunnen programmeren. En in de derde workshop  worden er mods (aanpassingen) gemaakt voor het populaire spel Minecraft. Deze workshops vinden plaats op een dag in drie parallelle tracks. Aan iedere workshop kunnen ongeveer vijftien kinderen tegelijk deelnemen.

Het programma

Op zaterdag 18 oktober organiseert First8 de Devoxx4Kids dag, speciaal voor kinderen in Gelderland.

09.00-10.00  registratie
10.00-10.30   openingssessie
10.30-12.00   parallelsessie 1 (Lego Mindstorms, Minecraft, je eigen spel ontwerpen)
12.00-13.00   lunch
13.00-14.30   parallelsessie 2  (Lego Mindstorms, Minecraft, je eigen spel ontwerpen)
14.30-15.00   pauze
15.00-16.30   parallelsessie 3  (Lego Mindstorms, Minecraft, je eigen spel ontwerpen)
16.30-17.00   demo

 

Geef je nu op!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Devoxx4Kids Nijmegen 2014

  • Wim Merkx

    Afgelopen zaterdag hebben we geprobeerd Wim in te schrijven. Tot op heden hebben we geen bevestiging ontvangen. Vandaar dat ik nogmaals voor hem een inschrijving aanmaak. Hij wil dolgraag naar deze dag komen.
    Graag horen we of hij inschreven staat en of hij bij de gelukkigen hoort die mee kunnen doen aan die dag.
    Met vriendelijke groet
    Odette Merkx