Stichting Devoxx4KidsNL


Stichting Devoxx4kidsNL

De Stichting Devoxx4kidsNL behartigt de belangen vanuit de internationale Devoxx4kids community.

De Stichting Devoxx4kidsNL is in het leven geroepen om ondersteuning te bieden en de formule te bewaken bij de verschillende Devoxx4kids initiatieven welke worden georganiseerd in Nederland. Ondersteuning kan zijn vanuit financiële, communicatie en/of organisatorisch aard of via levering van bijvoorbeeld  spullen (t-shirts, banners, etc.) en [educatieve] materialen.

Wil een bedrijf of organisatie graag een Devoxx4kids event organiseren dan kan zij hiervoor een aanvraag doen bij de stichting.

Voorbeelden van Devoxx4kidsNL events

Programmeren met Code Combat, Minecraft modding, een app maken met AppInventor, programmeren met Lego Mindstorms, muziek maken met Sonic Pi of zelfs programmeren zonder computer met CS Unplugged. Kijk onder het kopje Materiaal voor meer workshops.

Doel

Het doel van de stichting is het creëren van bewustwording en kinderen op een leuke manier te inspireren en kennis te laten maken met programmeren.

Doelgroep

De evenementen welke worden georganiseerd onder vlag van Devoxx4kidsNL zijn gericht op kinderen van de bovenbouw basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs (ongeveer 10-14 jaar).

De workshops worden voornamelijk gehouden in de weekends en/of schoolvakanties en zijn in principe gratis. Bedrijven zorgen voor vrijwilligers die op een professionele manier de kinderen lesgeven en begeleiden bij de opdrachten. 

Voor bedrijven is dit een kans om kinderen en ouders kennis te laten maken met hun bedrijf door middel van het hosten van een event. Ook is het een kans voor bedrijven om haar werknemers iets extra’s te bieden door zichzelf in te zetten als vrijwilliger bij een event.

Aanvraag Devoxx4kids Nederland

Wilt u een Devoxx4kidsNL event organiseren, laat het ons dan weten via info@devoxx4kids.nl

Naast dat wij u event kunnen ondersteunen willen wij ook graag zoveel mogelijk de verschillende events gedurende het jaar kunnen spreiden.

Bestuur

Het bestuur van de stichting Devoxx4kidsNL wordt vertegenwoordigd door:

Koen Aerts [voorzitter] koen.aerts@devoxx4kids.nl

Saskia Vermeer-Ooms  [secretaris] saskia.vermeer.ooms@devoxx4kids.nl

Eddy Vos [penningmeester] eddy.vos@devoxx4kids.nl

Pepijn Schildkamp [bestuurslid] pepijn.schildkamp@devoxx4kids.nl

ANBI status

http://www.devoxx4kids.org/nederland/anbi/

Adres

Stichting Devoxx4kids Nederland

Lutulistate 41

6716NT  EDE

Telefoonnummer: +31-(0)6 48 34 21 97

info@devoxx4kids.nl