Devoxx4kids in Amsterdam op 16 april 2023


In samenwerking met Cloud Native Computing Foundation (CNCF) presenteren wij op Zondag 16 april 2023 een Kid’s Day op de conferentie locatie van  KubeCon + CloudNativeCon Europe 2023 in Amsterdam!

De workshops

Kinderen in de leeftijd 8 tot 14 jaar selecteren 2 van de 3 aanwezige workshops (selecteer 2 workshops op het registratie formulier):

Minecraft-modden:

Elk kind vindt Minecraft leuk. Het aanpassen (modden) van Minecraft vereist enige basiscomputervaardigheden, maar daarna kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Met mods kunnen kinderen personages en speciale effecten creëren en hun fantasie laten gaan in een gamel dat ze toch al graag spelen. Na afloop hebben de deelnemers basiscomputervaardigheden geleerd, hun creativiteit toegepast en hopelijk worden ze geïnspireerd door technologie en vinden ze gehoor bij technologen.

Phippy en vrienden in de Raspberry Pi dierentuin redden:

De pods zijn uit de dierentuin ontsnapt en hebben alle containers van het schip van kapitein Kube gestolen! Goldie, Zee en andere vrienden zaten verstopt in de containers en nu zijn ze zoek. Help Phippy om alle pods te achtervolgen, de containers aan kapitein Kube terug te geven en zijn vrienden te redden.

Om Phippy’s vrienden te redden heb je een Raspberry Pi nodig en moet je verschillende sensoren aansluiten die je helpen om de ongrijpbare pods te vangen. Er is hardware beschikbaar voor deze workshop, maar we raden je aan om je eigen Raspberry Pi aan te schaffen zodat je thuis containers kunt blijven gebruiken!

Verhalen en games met Scratch:

Kinderen kunnen interactieve verhalen, games en animaties maken door te programmeren met Scratch. Door middel van leuke oefeningen leren ze de basis om aan de slag te gaan met de programmeertaal Scratch. We laten kinderen ontwerpen met behulp van sprites en blokken en ze kunnen hun persoonlijke creativiteit tonen door problemen op te lossen. Aan het einde van de workshop kunnen ze hun creaties delen met diverse deelnemers en met anderen in de online community.

De Minecraft and Scratch workshops zullen in het nederlands gegeven worden. De Raspberry Pi workshop zal voornamelijk in het engels gegeven worden. Er zullen zowel nederlands als engels-sprekende vrijwilligers aanwezig zijn om de workshops te begeleiden.

Waar, wanneer en inschrijven

Datum en tijd: Zondag 16 april van 9:00-12:00

Locatie: RAI Amsterdam

Kosten: Geen, wel registreren voor het event via deze link. Registreren voor 7 april

Meenemen: Enthousiasme en nieuwsgierigheid! Alle apparatuur is aanwezig en lichte versnaperingen worden verstrekt.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *