Zaterdag 14 oktober 2017: Devoxx4Kids bij First8 Nieuwegein


Op zaterdag 14 oktober zal door First8 in Nieuwegein een Devoxx4Kids worden georganiseerd. Tieners van 10 tot 14 jaar leren spelenderwijs programmeren. Een van de onderdelen is het razend populaire Minecraft!

Inspireren met programmeren (en robots!)

We willen laten zien dat het mogelijk is om iets creatiefs te doen met computers – meer dan alleen YouTube kijken of posts op Facebook plaatsen. Bovendien laat deze dag zien dat het mogelijk is om Java aan kinderen te leren, en dat op een leuke, interactieve manier. Programmeren kun je leren! Aan het eind van de dag zijn de kinderen bezig geweest met het programmeren van eenvoudige software concepten, robotica, elektronica en ‘object oriented’ programmeren door middel van Java programmeertaal.

De workshops

Ongeveer 50 kinderen kunnen meedoen aan 3 workshops: Minecraft, Mindstorms en Scratch.

Het programma

De dag start vanaf 9:30 uur met registratie. We sluiten rond 16.30 uur af met een demo voor de ouders: die kunnen trots bekijken wat er in de workshops is ontwikkeld door de deelnemers. Deelname is gratis en we zorgen voor een lekkere lunch. 

Als je je inschrijft ga je er automatisch mee akkoord dat First8 foto’s en video’s van de dag gebruikt voor promotionele doeleinden.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via: https://www.first8.nl/event/devoxx4kids_nieuwegein 

Let op: scroll naar beneden voor het inschrijfformulier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *