Zaterdag 22 april 2017: Devoxx4Kids Nijmegen!


First8 organiseert op zaterdag 22 april voor de zesde maal een Devoxx4Kids op het kantoor in Nijmegen. Devoxx4Kids heeft als doel tieners, in de leeftijd 10-14, meer creatief te laten zijn met computers en hen kennis te laten maken met programmeren – op een manier die zowel leerzaam als fun is! Aan het einde van de dag hebben de deelnemende kinderen hun eigen game ontwikkeld of robot (om)gebouwd.

Inspireren met programmeren (en robots!)

First8 deelt het streven van Devoxx4Kids om kinderen te laten zien dat het mogelijk is om iets creatiefs te doen met computers – meer dan alleen YouTube kijken of posts op Facebook plaatsen. We laten deze dag zien dat het mogelijk is om Java aan kinderen te leren, en dat op een leuke, interactieve manier. Programmeren kun je leren! Aan het eind van de dag zijn de kinderen bezig geweest met het programmeren van eenvoudige software concepten, robotica, elektronica en ‘object oriented’ programmeren door middel van Java programmeertaal.

De kinderen zullen onder andere aan de slag gaan met Lego Mindstorms, Scratch en met Minecraft.

Programma

De dag start vanaf 9:30 uur met registratie. We sluiten rond 16.30 uur af met een demo voor de ouders: die kunnen trots bekijken wat er in de workshops is ontwikkeld door de deelnemers. Deelnemen is gratis en we zorgen voor een lekkere lunch.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via deze link.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *