Devoxx4Kids Nieuwegein een groot succes!


De kinderen werkten in tweetallen en elke workshop duurde 1 uur en 45 minuten. Echt elke minuut werd enthousiast benut! Met LEGO Mindstorms leerden ze een robot programmeren, in Minecraft hoe ze speluitbreidingen konden maken en met Scratch hoe je een eigen spel in elkaar kunt zetten.
Na binnenkomst kregen de kids allemaal een leuk T-shirt als herinnering en een USB stick op naam. De opdrachten konden ze zo opslaan en thuis verder programmeren. De kinderen werden in drie groepen verdeeld en zijn aan de slag gegaan met Minecraft, LEGO Mindstorms en Scratch. Per workshop waren er diverse opdrachten en uiteraard waren er een paar bonusopdrachten.

Vanaf 16.30 uur is er aan de ouders gepresenteerd en gedemonstreerd wat de deelnemende kinderen hadden geleerd. De ouders waren onder de indruk van de resultaten. Zo liet een van de ouders weten: “Mijn zoon heeft een superleuke dag gehad, hij heeft meer geleerd dan in een week op school ;). Ontzettend bedankt voor de goede organisatie en deze leuke en leerzame dag!”

Binnenkort zetten we ook een compilatie van deze dag online, net als de data voor 2017. Hou www.first8.nl en www.devoxx4kids.org in de gaten!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *