Devoxx4kids op 15 oktober in Arnhem 2


Programmeren is cool!
Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb jij altijd al je eigen robot willen programmeren of de baas van een Minecraft-wereld willen zijn? Dat lijkt heel erg moeilijk, maar dat is het juist niet! Op zaterdag 15 oktober leren de beste computerprogrammeurs jou precies hoe je dat moet doen. Hoe kan dat dan? Dat leren ze jou door te programmeren met behulp van kleine minicomputers!

Waarom leren programmeren?
Naast dat het natuurlijk heel tof is om zelf je robot te programmeren, leer je er ook nog eens superveel van. Je leert creatief denken en je zult problemen moeten oplossen om de robot werkend te krijgen. Hierbij werk je samen met andere kinderen om het mooiste resultaat te krijgen.

De workshops
Er zijn drie verschillende ruimtes, waar je allemaal met andere toffe dingen aan de slag gaat. Zo leer je zelf een robot besturen met de Mbot, je leert programmeren in Scratch en je gaat aan de slag met Minecraft. Hoe cool is dat? Je volgt dan dus 3 verschillende workshops, die 1,5 uur duren.

Het programma
Vanaf 09:30 uur gaan onze deuren open voor alle kinderen en zullen we een korte inleiding geven over wat we die dag allemaal gaan doen. Om 10:00 uur zwaaien we samen de ouders uit en gaan we aan de slag met de tofste gadgets. Tussendoor zorgen wij natuurlijk voor een lekkere lunch en om 16:00 uur zullen alle ouders weer terugkomen om te kijken naar jullie finale project!
Inschrijving is helemaal gratis. We hebben slechts plek voor 45 kinderen, dus schrijf je snel in, want VOL=VOL!
Door in te schrijven voor dit event, geef je toestemming voor het maken van foto’s en video en het gebruik ervan voor promotionele doeleinden.

Inschrijven
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-devoxx4kids-in-arnhem-powered-by-sidn-jdriven-en-bendoo-box-27805847037
Deze editie van Devoxx4Kids in Arnhem is mogelijk gemaakt door SIDN, JDriven en Bendoo Box.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Devoxx4kids op 15 oktober in Arnhem

 • Denise

  Beste mensen,

  Zijn de leeftijden 10 – 14 jaar bindend? Mijn zoon van negen jaar heeft de uitnodiging gekregen op school. Mag hij mee doen?

  Bedankt

  • Ramon Wieleman

   We hanteren in principe een leeftijdsgrens van 10-14 jaar, maar als jouw 9-jarige zoon is dat geen probleem, zolang de registratie geopend is.