Devoxx4kids op 25 maart 2023 in Nieuwegein


Het programmeerfeest voor kinderen!

Of het nu gaat om een iPad, mobiele telefoon, televisie, de kassa in de supermarkt of het digibord in de klas, ieder elektronisch apparaat bevat software. Deze software moet worden geprogrammeerd om te kunnen worden gebruikt. Programmeren is enorm leuk en daarom organiseert de Utrecht Java User Group een Devoxx4Kids dag. De dag wordt gehost door Ordina.

Wat is het

Het doel van deze dag is kinderen in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar op een leuke manier te inspireren en kennis te laten maken met programmeren. Dit gebeurt aan de hand van een drietal workshops.

  • mBot: Een mBot is een kleine robot op wielen die je tijdens deze workshop gaat besturen door hem te programmeren met een visuele programmeertaal.
  • Micro:bit: Een micro:bit is een minicomputer (zo groot als een bankpasje) met 25 ledlampjes en diverse sensoren. Tijdens de workshop ga je met een visuele programmeertaal programma’s schrijven voor de micro:bit.
  • Phaser: Met Phaser kun je games voor desktops en mobieltjes maken. Tijdens deze workshop ga je met Phaser je eigen game maken.

Programma

Vanaf 9:30 uur start de registratie. Om 10.00 uur zwaaien we de ouders uit en gaat het programma van start. Rond 16.00 uur sluiten we de dag af.Deelname is gratis en wij zorgen voor een lekkere lunch. Voor de ouders is er in Utrecht en omgeving genoeg te doen.

Registratie

Registratie voor dit event is gratis en kan via deze link.

Locatie

Hoofdkantoor Ordina
Ringwade 1
3439 LM Nieuwegein

Meer info over locatie is te vinden via deze link.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *